Hesaptablosu.com- Excel Türkiye

Go Back   Hesaptablosu.com- Excel Türkiye > DİĞER KONULAR (Yazılabilir) > Belirsiz Konular > Duyuru

Seçenekler Arama Stil
Alt 07-06-2010, 07:19
M. Temel Korkmaz M. Temel Korkmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site ve Akademi Yöneticisi

Standart Durum Hakkında Bilgi

Arkadaşlar Merhaba.
Bazı arkadaşlarım e-posta ile durumumu ve formda görünmediğimi sormaktadır. kendilerine teşekkürü borç bilirim. Sağolsunlar.

Uzun zamandır sitelerimizi host eden firma, belirsiz bir nedenden dolayı hizmet vermeyi durdurmuş ve anlam veremediğimiz tavırlar içerisine girmişti. Kendisinin bize yaptığının katkının daha fazlasını biz kendilerine yaptığımız için durumu çok da önemsemedik. Daha güçlü bir firma ile anlaşarak sitelerimizin hostingini taşıdık. Taşınmış olduğumuz firma Bursa'da bir DATA CENTER'dır. www.bilgisayarcıamca.com (BİLGİSAYRCI AMCA).

Ancak benim bu web işlerinden pek anlamıyor olmam bazı sorunlara neden oldu. Özellikle Office Türkiye sitesinin SanalPos ve SSL güvenliklerinin bağlantılarının tekrar kurulması konusunda sorunlar yaşıyorum. Bu hala devam etmektedir. Durum böyle giderse sanırım Office Türkiye alışveriş sitesini kapatacağım ve ExcelTürkiye'ye yönlendireceğim. Eski sistem devam edecek. Elbette bu sıkıntılı bir durum. eski hoısting firması da bunu biliyordu ve yapabileceğini düşündüğü en iyi kötülüğü başarmış oldu. Sadece Allah KERİM'dir diyorum ve başka yorum yapmıyorum.

Bu arada malumnuz okul bitmiş ve ALES imtihanına girmiştim. Malesef 70 aldım. Ne olacağını bilemiyorum. Hzıdan düşmüşüz zaman yetmedi.

Ağabey'im Mavi Marmara gemisinde idi. Bir ara o duruma odaklandık. 1 hafta televizyonun başından ayrılamadık çoluk çocuk. (Çektiği resimler ve görüntüler ve yazacağı bir yazıyı da sitelerin birisinde yayınlamayı düşünüyorum. Yaklaşık 3-4 Gb lık bir arşiv var gemi içerisinden. Arkadaşının bilgisayarına attıklarını kurtarabilmiş. Telefonları ve foto mak.ları aldıkları için belli bir yerden sonrakiler yok.)

Piyasalar çok kötü. Ekonomi bozuk, mali durumlar başi aşağı gidiyor falan filan Siyaset, politika, ekonomi işleri

Neyse sizler durumu anladınız. Çok vahim bir şey yok, sağlık ve sıhhatimiz iyidir. Ancak malesef forumdan daha önem arzeden durumlar ile ilgilnemekteyim şu aralar. Lütfen mazur görünüz. Zaten görüğüm kadarı ile forumda bana da pek ihtiyaç yok. Arkadaşlarımız bizi sollayıp geçmişler.

Herkese tekrar teşekkür edrim.

Muhabbetlerimle...
Sponsored Links
Alt 07-06-2010, 08:06
Yakup Karaman Yakup Karaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Alıntı:
M. Temel Korkmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaten görüğüm kadarı ile forumda bana da pek ihtiyaç yok....
Estağfirullah hocam, size daima ihtiyacımız vardır. Eminim ki, burada bulunmanız, iki kelime yazmanız bile birçoğumuzun forumdaki varlık sebebidir.

Sağlığınızın yerinde olduğunu bir kez daha öğrenmek güzeldi. Gerisi dünya meşakkati, geçecektir inşallah. Ayrıca abinizin yaşadıklarını paylaşacağınızı söylemeniz, orada yaşananları herkesin en ince ayrıntısına kadar bilmesi adına çok önemli. Bekliyoruz... Selam ile..
Alt 07-15-2010, 02:17

O halde bilgilendirmeye devam edelim.

Arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Her ne kadar buraya sadece Yakup Bey yazdı ise de, e-posta ve telefondan arayan arkadaşalar ile uzun uzun konuştuk.

Sorulan soru şöyle: "Hocam ne den foruma giren sayısı az." Aşağıdaki gösterge 20-30'u geçmiyor."

İlk etapta haklı gibi duran bu soru aslında bir yanılmadan ve bilgi eksikliğinden ibaret. Aşağıday HesapTablosu.Com'un Google Analitik bilgilerini resim olarak ekledim. Bu bilgiler günlük ve Aylık olarak görüntülenmektedir. Bu da gösterecektir ki forumun altında olan online bölümü önemsizdir.

Kısaca tabloyu özetlemek gerekirse;
14.06.2010 - 14.07.2010 tarihleri arasında yani 1 aylık sürede Siteye giren toplam ziyaretçi sayısı 19 bin yani neredeyse 20.000 kişidir. Bu kişilerin 47 bin sayfaya gözattıkları görünüyor. Bunların %30'u ise daimi üye. Yine kısaca söylemek gerekirse günde en az 700-900 arasında kişi forumu dolaşmaktadır.

Gerisi size kalmış. Bu googlenin bize verdiği bilgiler.

Elbette Excel.Gen.Tr için durum çok daha farklı. Onun bilgisini vermeye gerek duymuyorum. Zaten Google'ye Excel yazdığınızda en üstte çıkması yeterli bir hiti göstermektedir. Aylık en az 50.000 civarında desem yeterli olacaktır.

Bugüne kadar bunları hiç önemsemedim. Ama bundan sonra önemsemem gerktiğini anladım. bu nedenle siteye ilk defa Google Reklamı koydum. foruma da koymayı düşünüyorum. Bilgilerinize...

Muhabbetlerimle...
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg Ziyaret.jpg (72,6 KB (Kilobyte), 10x kez indirilmiştir)
Alt 07-15-2010, 03:13
Kıdemli Üye

Hayırlı olur inşallah.

excel.gen.tr ve akademik forum hakkındaki şu fikirlerimi paylaşmama izin verin lütfen:
Her iki site de o kadar sade, o kadar düzenli ki; ne aradığını bilen birisi bazen hiç "gelişmiş arama" yapmasına bile gerek kalmadan, sadece birkaç başlığı kontrol ederek istemediği kadar örneğe ulaşabiliyor.

Bugün herhangi bir alışveriş sitesine girin, o kadar karmaşık elemanlar var ki; insanın kafası karışıyor, adeta sayfalar arasında kaybolup gidiyor. Ne aradığını da, ne alacağını da, oraya niye girdiğini de unutuyor. Hareketli resimler, bir türlü yerinde durmayan yazılar, vs.. Sadece kafa karıştırmakla kalmıyor çoğu zaman huzursuzluk hissi veriyor.

Söylediklerim sadece alışveriş siteleri için değil; forumlar, haber siteleri, sosyal paylaşım"!" siteleri vs. birçok alandaki site için geçerli.

Faydalanan insan sayısının fazla olmasında, doğru ve kaliteli bilginin yanısıra yukarıda bahsettiğim nedenin de rolü vardır diye düşünüyorum.
Alt 07-28-2010, 10:30
darkvenue darkvenue isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yeni Üye

Standart merhabalar

Foruma excel tablosu ekleyerek soru sormak istiyorum.Ancak bir türlü beceremedim.
Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Alt 07-28-2010, 10:47
Kıdemli Üye

Merhaba,

Aşağıdaki linkte yazılanları uygulayarak tablonuzu uygun bir başlık altında ekleyebilirsiniz.

http://www.hesaptablosu.com/showthread.php?t=5129
Alt 07-30-2010, 06:19

Standart Durum Hakkında : REKLAMLAR

Merhaba arkadaşlar.
Malumunuz bir kaç hafta önce yukarıda da belirttiğim gibi hostingimizi değiştirdik. Biliyorsunuz sitelerimize daha önce google veya başka bir reklam koymuyorduk. Ve aslında koymamak niyetinde ciddiydik. Çünkü diğer forumlarda bu reklamaları görünce cidden sinirlerimiz bozuluyordu. Reklamlardan mesajı bulmak için çaba sarfediyorduk.

Peki biz bu reklam olayına neden girdik?
Doğrusu mecbur kaldık. Ama nasip olur da bu mecburiyet durumu gündemden düşer ise reklamlarda bizim sitemizden düşer inşallah. Bu reklamlara 1 kişi tıklayıp, açılan sayfa da bir kaç dakika gezindiğinde o reklamın yayınlandığı site 0,03 ila 1.00 USD arasında para kazanıyor. Cidden çok çarpıcı bir rakammış bu. İlk etapta bir şey farkedilmiyor ancak ayda 100-1500 USD arasında bir rakama tekabül ettiğini görünce (ki daha bize nasip olmadı ) şaşırdım. Demek ki, Excel bilmeyip Excel forumları açan şahısların asıl hedefi bu imiş.

Bizim reklamların diğerlerinden farkı ne?

1. Biz reklamları elimizeden geldiğince filitreliyoruz. Abuk subuk reklamlar çıkınca ve bu bize haber verilince hemen o adresi yok ediyoruz.

2. Bizim reklam panomuz çok belirgin. Yani yanlışlıkla reklama tıklama diye bir şey söz konusu olamaz. özellikle arka fona uyumlu ancak kenar çizgileri de bir o kadar belirgin.

3. Rahatsızlık vermesin diye kesinlikle resim içeren reklamaları koymadık.

Reklamların yeri şu an deneme safhasında. Amacımız çok büyük sıkıntı vermeden bizim sitemiz de karınca kararınca bu pastadan payını alarak kendisine , kendisi sponsor olsun.

Arkadaşlardan istirhamımız şudur.
Doğru bu reklamlara tıkladığınızda para kazanıyoruz. Her gün tıklandığında hergün kazanıyoruz. Ancak biz para kazanalım diye sizin gereksiz yere tıklamanızı istemiyoruz. İlginizi çeken reklam olursa ancak o zaman tıklamanızı tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde haksız kazanç elde etmiş oluruz ve biz de, siz de bunu asla istemezsiniz. Zaten Google'de bunu istemiyor. O halde bu reklamları sokaktaki tabelalar gibi düşünmeli, işimize geleni okumalı işmize yaramayanı okumamalıyız.

Umarım meramımızı anlatabilmişdir.

Muhabbetlerimle...
Alt 07-30-2010, 08:19
Kıdemli Üye

Merhaba,

Hocam, eğer konu ile ilgili görüş belirtmek gerekirse;

1. Reklamların böyle bir getirisi olduğunu ben de birkaç gün evvel sizden öğrendim. Ortada böyle bir pasta varsa elbette hakeden herkesin o pastadan hakkını alması gerekir.

2. Reklamlar beni daima rahatsız etmiştir. Hele hele forum sitelerinde, bırakın sayfalardaki boşlukları, mesajların içine bile reklam konulması cidden insanın burasına kadar (boğazımı gösteriyorum) getiriyor. Durum buyken, gerek Excel Türkiye sitesine gerekse akademik foruma konulan reklamlardan şu ana kadar herhangi rahatsızlık hissetmedim. Hem içerik olarak mahsurlu değil hem görsel anlamda mahsurlu değil. Gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür ederim. Bu da sitelerin ne kadar kaliteli olduğunun ve kalitesinin bir kat daha arttığının göstergelerinden biridir.

Saygılarımla..
Alt 07-30-2010, 09:07

Nazik görüşleriniz için teşekkür ederim Yakup Bey.

O halde sevindirici bir haber daha vereyim. Belki de 2 haber.

Şu an Excel Türkiye sitesini değiştiriyoruz. Malum bir önceki hosting firmasında çalışan Metin Bey aynı zamanda sitemizin tasarımını yapmıştı. Ancak, artık HTML bir site (asp görünmesi tek bir komut nedeniyle) cidden sıkıntı veriyordu. bu nedenle neredeyse uzuan zamandır güncellemler olmamıştı. Şimdi siteyi dinamik hale getirdik. Çok az bir zaman sonra açılacak. Bu şu demektir. Artık hem sizler tarafından güncelleme olabilecek hem de sürekli olarak bizim tarafımızdan. Dirimvivır yok, frontpeyc yok, fetepe programı yok. yaz gönder yayınlansın. elbette denetim var.

2. haber ise; aynı sorundan dolayı Office Türkiye sitesinin geçici olarak kapanmasıydı. Nasip ise ve sorun çıkmaz ise önümüzdeki hafta o da açılacak. Bütün işlemler tamamlanmak üzere.

Muhabbetlerimle...
Alt 07-30-2010, 09:16
Kıdemli Üye

Merhaba,

Hocam haberler güzel. Bu da demek oluyor ki (umarım) hosting ile ilgili sorunları aştınız.
İnşallah sizin için ve bizim için herşey daha güzel olur.

NOT: Bir önceki mesajımda yazmayı unuttuğum bir husus, -eğer mümkünse ve herhangi bir sakıncası yoksa- reklamlara shift tuşuna basmadan tıklandığında yeni bir pencerede açılması daha uygun olmaz mı ?
Alt 07-30-2010, 11:35

Alıntı:
Yakup Karaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,
NOT: Bir önceki mesajımda yazmayı unuttuğum bir husus, -eğer mümkünse ve herhangi bir sakıncası yoksa- reklamlara shift tuşuna basmadan tıklandığında yeni bir pencerede açılması daha uygun olmaz mı ?
Nota Not: Malesef bu olmuyor. Google bunu istemiyor. Ayrıca Google bu reklam olayının reklamının yapılmasını sevmiyor.
Alt 07-30-2010, 04:53
Engin YILDIZ Engin YILDIZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

s.a.

Hocam iyi olmanıza sevindim. Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Sitenin dinamik hale gelmesi ve Office Türkiye sitesinin de açılması çok güzel bir haber.
Reklam konusuna gelince; bence çok iyi yapmışsınız. Fazla resimsiz ve abartılı olmayan reklamların olması çok iyi olur. Mali anlamda sizi desteklemesi bizi mutlu eder.
Yakup bey sizlere de çok teşekkür ederiz. İlginiz ve alakanız için.

Etiketler
bilgi, durum, hakkında

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil