KİTAP'lar + CD'ler + DERGİ'ler Hakkında
jayhoonova
--------------------------------------------------------------------------------
Merhaba,
Ben bu zamana kadarki bilgilerimi tamamen internetten, deneme yanılma ile yola çıkarak yapılan çalışmalardan öğrendim. Ve de kitap alan insanlar her zaman sinir olmuşumdur. Aslında birşey öğrenmeye niyetlenmemiş sadece çabalayan ama bir sonuç alamayan insan grubu olarak görmüşümdür. Ki belki de bu kocaman bir yanılgıdır bilemeyeceğim ama gördüğüm örnek kişiler bende böyle bir fikir oluşmasına sebep oldu. Genelde onların elinden alıp okumak için baktığım çoğu bilgisayar kitabında gerçekten bazı şeyleri bildiğiniz varsayılarak ya da o küçük detayı size anlatmakla kendini yormamış genel olarak anlatıp geçmiş olduğunu gördüm bilgisayar ile ilgili bu kitapların.
Bu siteye girdiğimde de sağ üst köşede duran banner benim zaten siteye ön yargılı olarak yaklaşmam için yeterli oldu bile...
Zamanla siteyi kullanıp insanların gerçekten yardım etmek için uğraştıklarını ve bundan bir beklentileri olmadığını görünce... " yaw bi bakayım şu dergilerine ve cdlerine " dedim ve M. Temel korkmaz dan excel örneklerini içeren cdyi sipariş ettim.
Yanında extradan classmodule dergisini de gönderdi.
Gerçekten üzerinde çalışmışlar emek vermişler ve harika bilgileri cdye aktarmışlar. Ciddi anlamda şaşırdım. Tüm çalışmalarını istedim kendisinden. Hepsini gönderdi. Gerçekten " Bunu bu insanlar öğrenmeli ! " diyerek süper samimi bir şekilde yapılmış olduklarına gördüm. Bence sadece 1 dergisini isteyin ve dergide kullanılan dil yaklaşım ve kaliteye bakın. İster istemez diğer çalışmalarını merak edeceksiniz.
Ben tüm çalışma ekibini bu özenli ve güzel çalışmaları için tebrik ederim. Çalışmalarında hepsine başarılar dilerim.
Paylaşmaktan Kaçanlar, Biliyor Gibi Davrananlardır...
Cemil Gökmen
--------------------------------------------------------------------------------
Aşağıda Erdinç Alıcıkuş Bey'le Veri Denetimi adlı kitabımla ilgili olarak geçen özel mesajlaşma bulunmaktadır. Özel mesajı buraya almamda, Erdinç Bey'in bu gerçek hikayeyi istediğim yerde kullanmasını istemesi etkili olmuştur.
Bu bir reklam değildir. Çünkü ne sitenin ne de M.Temel Bey'in yazdığı ve yaptıklarının reklama ihtiyacı yoktur. Bu da bir gerçektir. İzleyin, yakında göreceksiniz .
Erdinç bey,
Bazan düşünmüyor değilim. Kitabımda aslında dünyanın olayını anlattım niçin bu kadar ince oldu diye.
Daha sonra diğer kitapları karıştırdım. Sonra anladım ki ben yazar değilmişim. Bu bir şaka değil. Yazar olsam ve yazarlıktan zengin olmayı hayal etsem, anlaşılmaz ifadelerle kitabı daha kalın basar, daha yüksek fiyata satardım. Anlaşılmayan kitabın üzerine al benili ikinci kitabı yazardım. Birinciyi anlamayan, acaba bunu anlayabilr miyim diye kitabı alırdı.
Diğer bir sebep, her şeyi açık açık anlatırsam artık bana ihtiyaç olmaz meselesi var. Galiba bir çok kişi böyle düşündüğünden "anlayan anlar, anlamayan yeni çıkan kitabımı bi daha alır" demek isityor. Temel hocanın kitabını alıyorsunuz ve anlamadığınız örnekleri uygulayarak sonuca varıyorsunuz. Bir çok adım adım kitaplarını anlamak için bile önce bir temelinizin olması gerekiyor. Ancak temeliniz yok ki zaten adım adım serisini almışsınız.
Gelelim fiyatına. başlangıçta 15 milyon bana da çok gelmişti. Ancak baskı masrafı, dağıtım masrafı, bayi iskontosu derken geriye bu işi yapmaya değer bir para kalıyor. Eğer tamamını satarsanız. Bana bu kitabın gerçek fiyatı olarak ne belirlersin deseler "50 milyon" bile şu anda bana az geliyor. Zaten kitaba bakarak ne demek istediğimi anlamışsınız; fakat bir de kitabı hatmettikten sonraki değerlendirmenizi öğrenmek isterim.
Merhaba Sn. Cemil Bey,
Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Bu mesajımda yukarıda altını çizdiğim alıntınıza yer vermek istiyorum. Bu davanızda gerçekten çok haklısınız.
Dün akşam saat 21:00 sularında bir arkadaş yanıma geldi ve konuşuyorduk ve tesâdüf bu mevzû geçti. Arkadaş yanıma geldi ve kargodan gelen sizin kitabınızı gördü. İnceledi, güzelmiş dedi. Ben de öğrenmek istiyorum sen XL'i çok güzel kullanıyor, kısayolları çok iyi biliyorsun dedi. (Hocanın olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş , onun içindir diye düşündüm arkadaşın bu söylediklerine) Daha sonra bana, "bu kitap ne kadar?" diye sordu fiyatını söyledim. Yüzüme baktı (Bu arada ne düşündüklerini sezinleyebiliyordum ), "Ciddi misin?" dedi hoyratça. Evet dedim ve açıklamaya koyuldum. O anda da Excel'de userformda çalışma yapıyordum, gözü bir taraftan hayranlıkla bu çalışmayı kesiyordu. İşte dedim, şu anda fabrikada mesaideyim. Temel Bey'in Makrolar kitabını dolaptan çıkarttım ve ona bu kitaba iki sene önce ne kadar verdim biliyor musun? diye sordum. 40 milyon dedim. Benim bir günlük mesai ücretimin 25 milyon olduğunu bildiğini söyledim. Ve iki senedir fabrikaya kazandırdığım programları biliyorsun ama benim bundan ne kazandığımı biliyor musun? diye sordum ve cevapladım. 3 milyarı geçmiştir. Mübalağa etmiyorum, 40 milyonluk kitabın bana getirisi 3 milyar oldu dediğimde afalladı. Artık yüzündeki hoyrat ifade şaşkın bir ifadeye dönüşmüş ve bana hak vermişti.
Saygılarımla.
(Bu yazdıklarımı istediğiniz yerde yayımlayabilirsiniz. Gerçek bir hikayedir.)
Ethem Babiloğlu
Sn. Hocam ve değerli üyeler.
Öncelikle bir konuya değinmek istiyorum.
Erdinç Bey'in güzel hikayesini okudum. Ama benim düşüncem buradan ve bu kitaplardan kazadıklarımızın 3 5 milyar gibi değerlerle ölçülemeyeceği..
Bu bilgiler çok ama çok değerli. Hatta bitmek tükenmek bilmeyen ve sürekli paraya çevrilebilir bir sermaye gibi. Değerlendirmek sizin elinizde.
Ben kendi adıma bu şekilde öğrendiklerimi unutmam için 3, 5 veya 100 milyar da önerseler kesinlikle kabul etmem.
Bırakın ki 40 50 milyon verip de elde etmek heralde çok olmasa gerek.
Herşeyden ötesi bu bilgileri gençken öğrenebiliyor olmamın kıymetini biliyor olmam.
Burada Excel i öğrenmekle kalmadım, Altın gibi Pırlanta gibi insanlarla tanıştım. Her biri şu an bir dostum, kardeşim ağabeyim.
Muhabbetle.
Erdinç Alıcıkuş
quote:
Originally posted by Ethem Babiloğlu:
...Erdinç Bey'in güzel hikayesini okudum. Ama benim düşüncem buradan ve bu kitaplardan kazadıklarımızın 3-5 milyar gibi değerlerle ölçülemeyeceği...
Merhaba Sn. Babiloğlu,
Yukarıda alıntısını yaptığınız mesajınızın bu kısmına ve diğer tüm söylediklerinize tamamen katılıyorum, katılmamak elde değil zâten.
Hikayemde anlattığım arkadâşın takıntısı kitapların fiyatı ile ilgili olduğu için kendisine bunları anlatmıştım. Değilse elbette bu, kazandıklarımızın arka planında.
İki sene evvelki halimle, bugünü halimi kıyâslamak imkânsız. İlk bu foruma üye olduğum da hiç unutmam, Sn. Tamer BAŞKAN cevaplamıştı;
=EĞER(PARÇAAL(A1;1;7)="Toplam ";1;0) gibi bir formülü makroda türkçe kullanarak yazmaya çalışıyordum. Nedense olmuyordu?
quote:
Originally posted by Ethem Babiloğlu:
...Altın gibi - Pırlanta gibi insanlarla tanıştım. Her biri şu an bir dostum, kardeşim ağabeyim....
Tamamiyle haklısınız, bu sitedeki dostluğu değil sanal âlemde, gerçek hayatta dâhi zor buluruz.
Saygılarımla.
|