Hesaptablosu.com- Excel Türkiye

Go Back   Hesaptablosu.com- Excel Türkiye > SORULAR SADECE BURAYA... (Yazılabilir) > Diğer Konular Hakkında Sorular

Seçenekler Arama Stil
Alt 07-30-2010, 01:43
Tuncay Şanlı Tuncay Şanlı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart MS Excel 2010 Görüntüler

Sponsored Links
Alt 07-30-2010, 05:17
M. Temel Korkmaz M. Temel Korkmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site ve Akademi Yöneticisi

Merhaba.
2002'den sonra bir daha Excel'i doğru dürüst yapmayacaklar diye umutsuzluğa kapılmıştım. Önce 2003 gibi dolgu, başarısız ve anlamsız bir sürüm çıkartıldı. Smart Tag, Smart Document gibi bir daha dillerine bile dolamayacakları özelliklerin reklamlarını ve sunumlarını oldukça abarttılar. Sonuç fiyasko oldu.

Daha sonra Windows Vista'ya benzer 2007 sürümü çıktı. Satır ve sütun sayısının fazla olması ve bir de bazı görsel özelliklerinden dolayı insanların bilmeden kullandıkları 2007 sürümü gibi bir facia ile çıktılar. Dedim ki herhalde bu iş bu kadar. Çünkü 2002'den 2011'e geldik Maykrosoft hala office sahasında ortaya adam gibi bir şey koyamadı.

Nihayet 2010 sürümü çıktı. 2007 gibi bir saçma sürümden sonra cidden daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm bir sürüm çıkarttılar. Şu ana kadar (yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorum) bir falsosunu görmedim. Umarım bundan sonra da görmem.

Kullanıyorum ve tavsiye ederim. Hele 2007'yi kullananlar bir an bile beklemesinler. Bir çok yeni özelliğin yanında kendi Ribon kontrollerinizi de eski sürümlerdeki araç çubukları gibi oluşturabiliyorsunuz.

Kolay gelsin.
Alt 07-30-2010, 09:08
tanerozcan tanerozcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hocam Merhabalar

Hocam 2007 ve 2010 arasındaki bariz farklardan birkaçını yazabilir misiniz? Sizce 2007 nin eksikleri nelerdir ? Kendi adıma konuşursam satır sayısının çokluğu büyük bir avantaj. Fakat bu benimki sadece bir konuyla ilgili tabiki. 2010 u ise henüz denemedim, 2010 u 2007 den ayıran özellikleri kısaca belirtirseniz sevinirim. Bir de 2010 un bütün sürümlerinde vba kodları çalışabilmekte midir? Bunu niçin soruyorum 2007 de bazı güncellemeler eksik olduğu zaman vba kodlamalarını çalıştırmadığını gördüm.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
Alt 07-30-2010, 11:52

Merhaba Taner Bey.
Öncelikle belirtmeliyim ki 2007'yi 2007'de denedim ve bir daha kullanmadım.

Ancak 2007'den aklımda kalan bazı eksikliklerden bahsedeyim. Ancak elinde 207 ve 2010 kurulu olan arkadaşımız daha fazla şey yazabilecektir.

1. Giriş bölümü oluşturulmuş ve Dosya olaylı burada daha kullanışlı hale getirilmiş. 2007'de bu hem yoktu hem de olan kısım baştan savma yapılmıştı.

2. 2007'de ribbon kontrole müdahale edemiyordunuz. Oysa 2010'da kendinize ait ribon oluşturabilirsiniz. Yani üstteki araç kutularından bahsediyorum.

3. Satır ve sütun sayısı aynı.

4. Ekran görütüsünü kaydeden araç eklenmiş.

5. TOPLAMA (TOPLA değil) işlevi eklenmiş.

6. Bazı işlevlerin adı değiştirilmiş ve bazı işlevlerin hataları giderilmiş.

7. Performans oldukça güzel ben etkilendim ve 2002'yi bile kaldırdım.

8. 2007'de var mı hatırlamıyorum ama 2010'da TAMİŞGÜNÜ.ULUSL adlı bir işlev eklenmiş. TAMİŞGÜNÜ işlevinden farklı olarak haftanın son iki günü CMT ve PZ'rı tatil gösterme olaylarını siz belirliyorsunuz.

Devamını www.excel.gen.tr 'den detaylı olarak takip edeceksiniz. Site çalışmaları sona erince ben de yeni kullanıcılar için yazmaya başlayacağım.

VBA'da bir değişme yok. 2007'yi hatırlamıyorum ama VBA ürün sürümü 7.0 a yükseltilmiş. Elbette yeni eklenen bütün Excel komutlarının VBA desteği de yine eklenmiş.

Muhabbetlerimle...
Alt 07-30-2010, 12:08
Yakup Karaman Yakup Karaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Alıntı:
M. Temel Korkmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Önce 2003 gibi dolgu, başarısız ve anlamsız bir sürüm çıkartıldı.
Merhaba,

Hocam, doğrusunu söylemek gerekirse ben de bu cümleyi yazma nedeninizi merak ettim. excel.gen.tr'deki yazınızda minik bir pragrafla buna da değinirseniz sevinirim.

Saygılarımla..
Alt 07-30-2010, 12:11

Merhaba.
Bu konu hakkında detaylı bir yazı yazmıştım.

Tekrar, kısaca söylemek gerekirse ki bunu benden başka kimse söyleyemez ve söyleyemedi.

2003 sürümü Macarların ayrılmasından sonra MS'in "yıkılmadık ayaktayız" türküsüydü.
Alt 07-30-2010, 04:31
tanerozcan tanerozcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Merhabalar

Hocam önerinize uydum. Hızlıca ofis 2010 u kurdum. Hatta dedim ki madem 64 bit sistem kullanıyorum o zaman ofiste 64 bit olsun, ve 64 bit ofis 2010 u kurdum. İlk gözüme çarpan 2007 den gayet hızlı çalışmasıydı.
Fakat buraya devam etmek doğru olur mu bilmiyorum 64 bit ofis olmasından dolayı şöyle bir sorun ortaya çıktı. Excelle programlama 2 kitabında verdiğiniz userforma küçültme büyütme düğmesi eklem kodları 64 bit ofiste hata vermekte.
Kod:
Private Declare Function getwindowLong Lib "user32" Alias "GetWindowLongA" (ByVal hwnd As Long, ByVal nindex As Long) As Long
Private Declare Function SetwindowLong Lib "user32" Alias "SetWindowLongA" (ByVal hwnd As Long, ByVal nindex As Long, ByVal dwNewLong As Long) As Long
Private Declare Function Findwindow Lib "user32.dll" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowname As String) As Long
Private Declare Function drawmenubar Lib "user32" (ByVal hwnd As Long) As Long
Acab bu kodların 64 bit sisteme uyarlanması mümkün müdür?
Yada ofisin 32 veya 64 bit olup olmadığını denetledikten sonra ona göre çalışabilen bu şekilde bir kod var mıdır?
Bilgilendirme ve cevabınız için teşekkürler, saygılar....

Etiketler
2010, excel, görüntüler

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil